Harm’s Fork | extatische freakgospel

Harm's Fork @ Paradigm Festival 2014Ergens in de schemer van de zaterdagnacht en de zondagochtend opereert Harm’s Fork.

Geestelijk leider Harm Wierda neemt vanachter zijn Vox­orgel de band bij de hand en voert op bevlogen wijze het publiek mee in een opwindende trip vol psychedelische soul en blues.

Harm’s Fork is extatische freakgospel rondom Harm Wierda. Harm speelde in Friction en Planet Orange, en is een veelgevraagd organist. Met Harm’s Fork heeft Harm een bonte groep muzikanten om zich heen verzameld.  De zeskoppige band bestaat uit Klaske Oenema en Baukje Schaafsma op zang, Martine Rademakers (Sexton Creeps) op Rhodes piano, Janke Brands (ex-Meindert Talma) op basgitaar en Karl Huisman (ex-Hellectric, Them Holy Rollers) op drums. Met Harm op zang en Vox orgel.

harm's fork
www.soundcloud.com/harmsfork

Na lang wachten is in april 2014 de debuut EP ‘Ukan’ uitgebracht bij Wham!Wham! Records. Een exclusieve 10” inch vinyl in een gelimiteerde oplage van 300 stuks.
Ukan is gemixt door Pim van de Werken (o.a. Broeder Dieleman en Knalland) en klinkt zoals de band live is: gedragen door de warme en bezielde persoonlijkheid van Wierda. (luister op soundcloud)
Harm’s Fork kleurt op karakteristieke wijze intrigerende verhalen, trippy orgelpartijen, soulvolle tonen en grooves tot een oprechte en een bezielende ervaring vol hoopgevende uptempo songs en extatische organblues.

Ukan is de eerste release van het illustere Wham!Wham! Records in zes jaar tijd en wordt gedistribueerd door Konkurrent. Eerdere releases op Wham!Wham! waren van succesvolle bands Bonne Aparte en Adept, die op internationale evenementen als CMJ en SXSW speelden. Harm debuteerde op Wham!Wham! Records met een aan Arvo Pärt en Klaus Schulze herinnerende orgeldrone plaat. Hij speelde eerder in de bands Friction en Planet Orange en is bovendien een veelgevraagd organist.

Website: www.harmsfork.com | Facebook
Label: Wham!Wham! Records
Distributie Benelux: Konkurrent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven