ADHD Spietmobiel – Speedy Dance Spring

ADHD Spietmobiel was een band van Eddy Huizing (aka Speedy, Piepke, Mouse), ook bekend van The Chops, Boegies en Jammah Tammah.

more info below or check their Facebook.
ADHD Spietmobiel - Speedy Dance SpringLISTEN to
ADHD Spietmobiel – Speedy Dance Spring

BUY Speedy Dance Spring

Bron:
Speedy Dance Spring – ADHD Spietmobiel.
Listen @cdbaby

ADHD Spietmobiel was a band of Eddy Huizing (aka Speedy, aka Piepke, aka Mouse), also known from The Chops, De Boegies and Jammah Tammah. This born entertainer always knows how to steal the hearts of his audience using his pieperlootjes (bells, small percussion, harmonicas, etc.), his unmistakable voice, his lyrics and his sincere enthusiasm.

The music of ADHD Spietmobiel is ska-orientated. From gypsy-ska and roots, to up-tempo ska with influences from punk, reggae, polka, blues and mediterranean music. The songs are mostly short but powerful. The lyrics are in dutch, english, drents, italian, german, pseudo-russian, norwegian, or another, un-understandable mixture thereof. They are always Speediaans: they are about good food, beautiful moments and events in life and special people like and Jan Blauwwiekel or Kees Ketting. At this moment there is a repertoire of 35 songs and that’s more than 2 hours of ska-fun!

DUTCH:

ADHD Spietmobiel was een band van Eddy Huizing (aka Speedy, Piepke, Mouse), bekend van The Chops, Boegies en Jammah Tammah.
Deze ras-entertainer lukt het telkens weer de harten van het publiek te stelen. Zijn wapens hiervoor zijn pieperlootjes (belletjes, klein percussie, mondharmonica’s, etc.), zijn onmiskenbare stem, zijn teksten en zijn oprechte enthousiasme.

De muziek van ADHD Spietmobiel is ska georiënteerd. Van gipsy-ska, roots, tot up-tempo ska met invloeden uit punk, reggae, polka, blues en mediterane muziek. De liedjes zijn meestal kort maar krachtig. De teksten zijn in het Nederlands, Engels, Drents, Italiaans, Duits, pseudo-Russisch, nep-Noors of een andere, immer onverstaanbare mengeling daarvan.
Ze zijn altijd Speediaans: ze gaan over lekker eten, mooie momenten en gebeurtenissen uit het leven, bijzondere types als Kees Ketting en Jan Blauwwiekel en over muziek. Op dit moment bestaat het repertoire uit 35 eigen liedjes en da’s goed voor ruim 2 uur ska-plezier!

In de zomer van 2005 komt Walter in café Ome Ap (Leek) Speedy tegen die daar plaatjes aan het draaien is. Aan het eind van de avond besluiten ze muziek te gaan maken en na een paar liedjes te hebben gemaakt vragen ze Walters bandgenoten uit de freakrockband B.O.T. als basis voor de een band. Kort daarna worden Rudmer en Speedy’s ex-bandgenoot uit Jammah Tammah, Dirk-jan (ex-Zebra, Quest for fire), benaderd om de band te completeren. (Ook Obed (trombonist en ex-Jammah Tammah) maakt de eerste twee jaar deel uit van de band en is tevens te horen op deze CD). Appie Alberts heeft ondertussen de naam voor de band bedacht: ADHD Spietmobiel.

ADHD Spietmobiel speelt eind 2005 voor het eerst in een stampvol café de Zolder in Groningen en snel daarna heeft de band een plaats tussen de grootste ska bands op het Dutchska Festival 2006 in De Melkweg en de Effenaar. In het begin van 2006 wordt de eerste demo opgenomen met 5 Speediaanse liedjes: ‘Shout!’. Het aan het eind van 2006 opgenomen nummer ‘No Matter’ is verschenen op de verzamel-CD ‘De Slag om Groverpop’. 2007 ging als een Spietmobiel van start met een dubbel-optreden op de Eurosonic in café de Zolder en in Buckshot en verder optredens in heel het land. Verder is de band bezig met hun officiële debuut-CD en wordt er af en toe in beperkte en onversterkte bezetting onder de naam Gipsy Fire Spietmobiel muziek gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven